Menu na nasledujúci týždeň nájdete TU.
(vajcia)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, hríby)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, mlieko, orechy)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka)
(múka, vajcia, mlieko)
(mlieko)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, zeler)
(múka, vajcia)
(múka)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka)
(múka, vajcia)
(obilniny)
(múka, mlieko)
(múka)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, mlieko)
(múka, vajcia, mlieko, ryby)
Prílohy: ryža 220g, zemiaky 220g, knedľa 160g, zemiaková kaša 220g, prívarok 250g, šalát 150g, cestovina 250g, tarhoňa 250g, zemiakový šalát 250g, halušky 250g, kompót 150g, polievka 0,35l, chlieb 2ks. Váha mäsa uvádzaná v surovom stave.
Zodpovedná vedúca.: Alena Belenčíková, prevádzka.: Hlavná 125, Tesárske Mlyňany
Zmena jedálneho lístka vyhradená! email.: gastroabm@gastroabm.sk
Dobrú chuť Vám praje kolektív GASTRO ABM
Označovanie alergénov na jedálnych lístkoch v zariadeniach spoločného stravovania
Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z Výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004–100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín. V zmysle citovaného výnosu máme povinnosť zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušný pokrm obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu. Ide o nasledovné zložky:
1. Obilniny obsahujúce lepok / t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody .
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich.
5. Arašidy a výrobky z nich.
6. Sójové zrná a výrobky z nich.
7. Mlieko a výrobky z neho.
8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej.
11. Sezamové semená a výrobky z nich.
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo10mg/l.
13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.
V prípade akýchkoľvek otázok, sťažností alebo prianí nás kontaktujte prosím.
Tel. č.: 0907/650 755, gastroabm@gastroabm.sk